Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 10:26 - РУСКИ АСТРОЛОЗИ: НЯМА ДА ИМА КРАЙ НА СВЕТА, ПРОМЯНАТА ЩЕ Е ДУХОВНА
Автор: rebellion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4657 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Руските астролози се отнасят скептично към прогнозите за края на света през 2012 г., основани на календара на маите, но допускат възможността да възникнат военни конфликти.

“Не може да се говори за край на света. Може да се говори за начало на промяна в съзнанието и то по-скоро за потомците на маите”, - каза известният руски астролог Павел Глоба на кръгла маса, която се състоя наскоро в Москва. “Проблем с края на света има в умовете. Аз не разбирам този календар, но щом е приет, значи работи на ниво колективно безсъзнателно”, - предава Интерфакс думите на Глоба.

Както вече знаем, според календара на маите, през 2012 г. свършва епохата на Петото и започва епохата на Шестото слънце и този преход е свързан с представите за края на сегашното човечество.

“От гледна точка на космическите цикли 2012 г. с нищо не се отличава от 2010. През есента на 2012 г. Сатурн влиза в Скорпион и от 28 септември до 8 октомври в небето ще се образува огромен кръст, който може да ознаменува преломен момент, когато са възможни проблеми, свързани с войни”, - отбелязва астрологът.

Глоба привежда и исторически примери и аналогии. Той дава пример с ХV век, когато всичси очаквали края на света, който бил предвиден за 1497 г., а през есента на 1498 г. Христофор Колумб открива Америка – Новия свят.

Друг участник в кръглата маса – ректорът на Академията по астрология Михаил Левин отбеляза, че “календарът е вторичен по отношение на времето на Земята, тъй като се е появил в по-късна епоха”. В изказването си за процеса на изменение на съзнанието, за който също се предсказва, че ще се случи през 2012 г., Левин отбелязва, че това ще продължи хиляди години и не може да се случи неусетно.

“2012, 2017 – 20 г. – тогава е сеитбата на земята. Глобални промени в историята на човечеството не очаквам, а по-скоро очаквам духовни промени у хората, а тях ще пожънем след хиляди години”, - каза Левин. За пример той даде историята със зараждането на християнството. “Преди хиляди години Великата Римска империя е била длъжна да свикне с юдаизма. Тогава никой по света не е знаел, че новата религия ще се разпространи из целия свят, а Римската империя я очаква крах”, - каза астрологът.

Според древния календар на маите, който дели епохите на 394-годишни периоди, известни като бактуни, края на 13-ия бактун е на 21 декември 2012 г. Числото 13 е свещено за индианците от това племе. Каленадарът им показва, че в този ден “изтича времето”. Освен това в Мексико през 1960 г. бил намерен т.нар. “Монумент Шест” – каменни таблички с писмена на маите, според които през 2012 г. трябва да се случи нещо участието на бога на войната и съзиданието Болон Йокте. Поради ерозията и пукнатините, краят на пророческия текст не може да бъде прочетен. Един от археолозите предполага, че там е написано следното: Болон Йокте “слиза от небето”.

Различините тълкуватели на Запада свързват предсказанието със серия астрономически явления, които ще се случат през 2012 г. По време на зимното слънцестоене през 2012 г. Слънцето ще се окаже на една линия с центъра на Млечиня път – за първи път от 26 хиляди години насам. Това, според тях, означава, че потокът енергия, който обикновено идва към Земята от центъра на Млечния път, със сигурност ще бъде нарушен на 21.12.2012 г. в 11:11 ч. вечерта по единното световно време.

Тази теория се потвърждава от факта, че сред древните маи е имало много талантливи астрономи. Много учени обаче се съмняват, че маите са могли да знаят за взаимното разположение на планетите и звездите и да му придадат чак толкова голямо значение.




Тагове:   край,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - Няма да има никаква промяна. Аман от ...
05.09.2010 10:59
Няма да има никаква промяна. Аман от глупости! Бе тук да не живеят имбецили?
цитирай
2. rebellion - Няма да има никаква промяна. Аман от ...
05.09.2010 11:01
raders написа:
Няма да има никаква промяна. Аман от глупости! Бе тук да не живеят имбецили?

Колко си сигурен , да ти завиди човек на увереността !
цитирай
3. galatceq - Няма да има никаква промяна. Аман от ...
05.09.2010 11:19
raders написа:
Няма да има никаква промяна. Аман от глупости! Бе тук да не живеят имбецили?

Стар мой познайник , настроен критикарски към всичко извън материалното :)) Не го вземай насериозно ;)
цитирай
4. rebellion - Няма да има никаква промяна. Аман от ...
05.09.2010 11:22
galatceq написа:
raders написа:
Няма да има никаква промяна. Аман от глупости! Бе тук да не живеят имбецили?

Стар мой познайник , настроен критикарски към всичко извън материалното :)) Не го вземай насериозно ;)

Негова си работа , насила хубост не става !
цитирай
5. raders - Няма да има никаква промяна. Аман от ...
05.09.2010 21:45
rebellion написа:
galatceq написа:
raders написа:
Няма да има никаква промяна. Аман от глупости! Бе тук да не живеят имбецили?

Стар мой познайник , настроен критикарски към всичко извън материалното :)) Не го вземай насериозно ;)

Негова си работа , насила хубост не става !


Приятелю, ти навярно си чувал, че второто пришествие го чакат вече няколко хиляди години. И баш сега ли ще се случи, айде холан, щото някой си перко така прогнозирал? Планетата съществува вече 4.5 милиарда години и промените, които настъпват са толкова бавни, че в рамките на един човешки живот няма как да бъдат усетени. Вероятно ще я има още дълго нашата планета Гея, независимо дали хомосапиенс ще се запази. Единствената опасност /освен човешката глупост, която е най-страшна/ е попадение на голям метеорит или избухване на "свръхнова звезда" в един сравнително близък периметър до 500 светлинни години и следващо облъчване с високи дози радиация. Така вероятно са изчезнали динозаврите /а не, че прабългарите са ги изтрепали, както твърдят някои умници/. Но метеоритите се следят и евентуално могат да бъдат унищожени, а свръхновите звезди избухват толкова рядко, че вероятността е твърде малка /което не я прави невъзможна/. Така че имай предвид едно: резки промени, особено от нематериален характер, много рядко се случват на планетата. Поздрави!
цитирай
6. balgarski7vinarki - Moje da izkluchat vsicki komputri tochno togava-eko mechta
29.11.2010 21:05
Ami shtom ima predskazanie, triabva da ima i hipotezi. Nima ne moje obiknoven programist, vdahnoven ot simvolikata da i tegli shaltera i krai e pohata na tehnikata- ide prirodnia rai.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rebellion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 639466
Постинги: 131
Коментари: 549
Гласове: 1703
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930