Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2011 21:03 - Инстинктът за смърт
Автор: rebellion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1728 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е много мощна и древна програма, чиято цел е да облекчи умирането и разпадането на физическото тяло в края на живота. Съвре­менната химиотерапия и реанимацията могат да се противопоставят на тази програма, успешно разтягайки предсмъртните мъки. Отблясъци от инстинкта за смърт можем да забележим и в обикновения живот: това са депресиите, лошите настроения, пониженият тонус - все състояния с ниска енергетика. Същността на инстинкта за смърт се състои именно в това, че съответната програма блокира някои чакри и на първо място - муладхара, като прекъсва енергийния поток, идващ от нея. Опитвайки се да намери изход, подсъзнанието отваря висшите чакри и на човек му идват в главата неочаквани мисли от фило­софски порядък - за Бог, за съдбата, за смисъла на живота. Понякога в подобни ситуации настъпва обновление, появяват се дори откровения или локални просветления, но често нищо по­добно не се случва. Тук трябва да се вземе пред­вид, че "тихото" самоубийство, тоест съзнател­ното повикване на инстинкта за смърт, което по­степенно унищожава физическото тяло, от кармична гледна точка с нищо не е по-добро от обик­новеното самоубийство. Тъй като и в двата слу­чая човек не приключва своите кармични задачи и завързва нови кармични възли. Според учители-йоги самоубийството представлява убийство.

Авесалом Подводни



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Rebellion!
05.02.2011 21:14
Благодаря! Беше важно да прочета. Никога не съм допускала, никога не бих ги сравнила пред Танатос. "Тихото самоубийство"... А съм толкова против самоубийството! Винаги съм твърдяла, че прекъсва пътя, но омаловажих другото. Колко неуки сме понякога и незрящи за нещо толкова очевидно. И не всеки би могъл да стигне до нас... Ценен постинг, поздравления! Инстинкта за смъртта и инстинкта за безсмъртие...
цитирай
2. rebellion - Благодаря! Беше важно да прочета. ...
05.02.2011 21:17
malchaniaotnadejda7 написа:
Благодаря! Беше важно да прочета. Никога не съм предполагала, никога не бих ги сравнила пред Танатос. "Тихото самоубийство"... А съм толкова против самоубийството! Винаги съм твърдяла, че прекъсва пътя, но омаловажих другото. Колко неуки сме понякога и незрящи за нещо толкова очевидно. И не всеки би могъл да стигне до нас... Ценен постинг, поздравления! Инстинкта за смъртта и инстинкта за безсмъртие...

Само мога да кажа, че съм изключително доволен да разбера как тази философия помага и на друг човек , както е в твоя случай :)
Ще продължа с още от интересните разсъждения на Авесалом Подводни ( малко встрани оставям другите си теми , но няма как :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rebellion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 637371
Постинги: 131
Коментари: 549
Гласове: 1703
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031