Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 21:30 - Размисли за системата - демагогията http://galatceq.blog.bg/
Автор: rebellion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1836 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    От блога на Galatceq - нещо, което трябва да се чете непрестанно !

Какво е много характерно за поведението на хората от върховете на системата – политици и бизнесмени ? Външно те са чисти и приветливи, любезни и внимателни хора. Вътрешно – което се проявява в друга ситуация, са настъпателни, злонамерени, упорити и амбициозни. От една страна говорят за демокрация, равноправие и толерантност, а от друга – създават авторитарни, диктаторски структури, пред които сигурно и феодализмът бледнее. Пред обществото се представят в една светлина, пред последователите си в друга, пред опонентите – в трета. В поведението им има нещо сбъркано. Но явно това е едно от условията за личен просперитет според правилата на системата.

Знаете колко често ви убеждават от медиите, че основната цел била да се създаде средна класа у нас. Така щяло да стане повдигането нивото на нацията. В същото време виждаме как непрекъснато се приемат редица рестриктивни мерки спрямо хора, желаещи да развиват малък и среден бизнес. Като връх на наглостта ни уверяват, че причината за неуспеха в тази сфера бил невъзможен поради неспособността на хората да развиват успешно своите бизнес-инициативи. А в същото време продължават да се откриват големи търговски вериги, които именно задушават възможността на обикновения човек да прояви инициатива със свой малък, но достоен бизнес. Оказва се, че в “социалната” насоченост на системата всъщност няма нищо социално. Но имали смисъл тази тема изобщо да се засяга, след като вече ни е добре известно отношението на “избраните” към “некачествения материал”, “човешките ресурси” – все термини, с които хората от върховете на системата наричат всички нас – обикновените хора. А и каква по-голяма демагогия от това да наричаш една деструктивна , пирамидална система – социална ?! Повече от явно е, че за да си преуспял според правилата на сегашния ред трябва да си нагъл и безскрупулен. Нещо , характерно за всички лидери на водещите компании и на политическите структури. Някои демагогстват като казват, че при тях не е важно количеството, а качеството на хората. Звучи добре. Нормално е всеки да си избира хората, с които да прави екип, нормално е също така да не харесваш и да не одобряваш дадени черти у някои хора, но да говориш за социална насоченост, за създаване на средна класа, а след това да разделяш останалите хора на първо, второ и трето качество, да ги класифицираш като некачествен материал, човешки ресурс, сива и аморфна маса е не само обидно и просташко, но и доста арогантно. Изводът – в тази система няма нищо хуманно. Но нали целта оправдавала средствата.

Не може да не сте забелязали как се държат известните престъпници и мафиоти, когато им задават въпроси, визиращи престъпния характер на тяхната дейност. Те категорично отричат всякакви подобни съмнения около тях, изживяват се като почетни бизнесмени, благотворители и едва ли не благодетели на обществото. Виждали ли сте и чували ли сте някога политически лидер да не заяви, че неговата платформа е най-правилна, най-съвършена, най-хуманна ? Нито ще видите, нито ще чуете подобно нещо. Хората от върховете на системата прилагат следната тактика : те дават определение за другите, преди другите да са дали за тях. Изобщо взимат се всички превантивни мерки и се прилага правилото, че най-добрата защита е нападението. Едновременно с това се пуска в ход заблуждаването, подвеждането, демагогията и накрая абсолютните лъжи. Демагогията и лъжата стават неотменна част от битието на всеки, достигнал върховете на системата, той е длъжен да подмамва и заблуждава обикновените хора, за да продължи с просперитета на върхушката .
 



Гласувай:
10



1. анонимен - Наивни драсканици
15.01.2011 03:36
А как да се държат престъпниците? Да хленчат и да се разкайват пред телевизионните камери? Чудите се с какви идиотщини да пълните идиотските си блогове!
цитирай
2. rebellion - А как да се държат престъпниците? Да ...
15.01.2011 08:20
анонимен написа:
А как да се държат престъпниците? Да хленчат и да се разкайват пред телевизионните камери? Чудите се с какви идиотщини да пълните идиотските си блогове!

Ами да - понеже ти не си наивен и също се чудиш каква глупост да изтърсиш !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rebellion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 639482
Постинги: 131
Коментари: 549
Гласове: 1703
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930