Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 22:33 - "Пак искат да го трепят"
Автор: rebellion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Премиерът лежеше до своето куче,уморен от поредното мачле в работно време и недоволен се взираше в телевизията. За първи път от доста време не се виждаше едновременно на три програми.
   Говореха за други герои. Ето, президентът на САЩ, с който си беше казал hello смело се приближаваше домикрофона и с треперещ баритон говореше, че поема цялата отговорност за за загубата на демократите в междинните озбори за Конгреса.
   - Responsibility - се опита да повтори премиерът след Oбама, но не успя, както с онова проклето Congratulations.
   Но замечта и неговата партия да вземе да загуби изборите и в страната да настъпи хаос. Тогава целият електорат ще се събере пред телевизорите и ще очаква неговите думи. А той ще се покаже по всички телевизори и ще рече : "Понякога трябва да се загуби битката, за да се спечели войната." Така ще каже към целия народ и ще заяви, че винаги е стоял на стража, не като десен шланг, а на свободата, демокрацията и прогреса. И ще стои така винаги. И че победата щебъде окончателно наша. Venceremos не върви. Така говореха комунистите. We shall overcome - на пастора Кинг ? Едва ли ще го запомни. "Абе, ще победим. И това е."
   Смени ТВ-канала. Пак не  говореха за него. И тук го нямаше в телевизора. Какво става ?
   Говорителката тъкмо съобщаваше за опасните писма и пакети, адресирани до президента Саркози, канцлера Меркел и Берлускони. С всичките се беше тупал по рамото. Техните шефове на охраната със свъсени вежди обясняваха, че не е имало пряка опасност за лидерите на тези велики държави, но трябва да се засили бдителността и да се проверяват колетите по пощите, особено разните DHL , FedEx- и, за да не долети с тях някоя бомба от Йемен. Но оттам до София не летят самолети.
   Значи трябва нещо друго. Например мераклии да го застрелят. Не може да изостава от Саркози, Меркел и най-вече от Берлускони.
   Вдигна телефона и се обади на т. нар. "баничарка" в "Труд" и на "трътлестата" от 24 часа. "Абе, отдавна не сте ме убивали." Те разбраха.
   И на следващия ден цъфнаха заглавията : "Готви се атентат срещу премиера", "Осуетен атентат срещу премиера", "Пак ще го стрелят", "Враговете му обещали 400 000 евро за главата му" и т.н. 
   Съратникът му с кодовото име Цецо Цървула още на следващия ден съобщи, че охраната е засилена и че са взети всички мерки. Не каза обаче, че това е за наша сметка и че плащаме за поредните андрешковски изпълнения, причинени от реална екзистенционална лудост и нереална самооценка. 
   НСО е скъпо струваща структура, която за да съществува, трябва не толкова да пази пази своите началници, колкото да плаши народа. И готвят нова реформа. Всеки влизащ и излизащ ще бъде събличан и претърсван. Най-добре би било пиротехнично-радиологически. Добре, че повечето влизащи и излизащи са хомо и не им прави впечатление, че им бъркат.
   
Следва продължение

Източник - "Строго секретно"



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rebellion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 639341
Постинги: 131
Коментари: 549
Гласове: 1703
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930