Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 17:06 - Как Холивуд разпространява дезинформация за тайните общества
Автор: rebellion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 22390 Коментари: 62 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

През последните години се забелязва нова тенденция в Холивуд: тайните общества са в центъра на филмовите интриги.

Някои могат и да намират това за изненадващо тъй като тайните общества би трябвало да са.... ами... тайна. Много хора от филмова индустрия са част от тези братства, така че какъв е смисъла на всичко това?

Ще погледнем какъв мит Холивуд се опитва да създаде като изследваме филма „Съкровището”.

 

image 

Преди десет години филмите за фримасонството или илюминати бяха рядкост (тук можете да видите списък с филми в които масонството се споменава http://freemasonry.bcy.ca/fiction/cinema.html).

В последните десет години обаче се забелязва голям поврат. Публиката по целия свят вижда големи „блокбъстъри”, в които тези братства са в центъра на историята.

Техните екзотерични символи (за масовата публика) се прожектират в изобилие и дори тяхната история се обяснява.

 

·        Защо тези общества се показват на обикновените филмови фенове, които в по-голямата си част дори не подозират за тяхното съществуване?

·        Не е ли тайната важна част за оцеляването на тези общества?

 

Смятам че комуникационната стратегия на тези елитни общества в момента претърпява сериозна промяна.

Настъпването на дигиталната ера, в която всеки човек може да създава и публикува, прави опазването в тайна на подобни организации невъзможно. Сайтове, книги, документални филми, DVD и други медии разкриват много от тайните на масонството и други подобни общества. Информация, която по принцип може да се намери само в някои редки и ексклузивни книги, сега е само на едно google-търсене разстояние.

Тъй като дигиталната промяна е необратима (и завършена), окултните общества са адаптирали тяхната стратегия към новия контекст (те вероятно са знаели че това ще стане още преди години).

 

Стратегията е:

 

Ако те трябва да знаят за нас, ние ще им кажем какво да знаят”.

 

Чрез Холивуд и книгите бестселъри, тайните общества се показват на обикновения човек с едно голямо условие: придава се изкривен, романтичен портрет на тайните общества.

В популярната култура се насажда митичното около тайните общества. Те се асоциират със запленяващи символи, лов на съкровища и екзотични приключения. Зрителите вярват че действително научават факти за фримасонството и илюминати и напускат кинозалите с чувство на почуда, очарование и възхищение. Тези чувства обаче се базират на тотално погрешни факти, съмнителни обяснения и разказване на чудодейни приказки.

След като гледат тези филми, зрителите имат положителна нагласа относно тези общества и биват по-малко склонни да изследват или вярват в конспирации свързани с тях.

 

„Съкровището”

 

 

 image

 

Този приключенски филм е произведен от Дисни Пикчърс – марка която гарантира семейни забавления.

Така че родителите могат да доведат техните деца и да се насладят на една прекрасна цялостна масонска дезинформационна сесия. Филмът се върти около лов на съкровище на базата на следи оставени от видни масони в Декларацията за Независимост на САЩ.
Филмът започва с главния герой (представен от Никалъс Кейдж) докато е още малко момче, което търси информация за семейната си история. Дядото на момчето пристига и му дава (както и на зрителите) – тотално изкривена история за Рицарите Тамплиери и фримасоните.
Ето и някои от твърденията:

 

·        Рицарите Тамплиери намерили под Храма на Соломон голямо съкровище, което било изгубено за хиляда години. Те донесли съкровището обратно в Европа. Казано е че Тамплиерите са притежавали изключително редки религиозни артефакти. Били ли са те намерени под Храма на Соломон? Легендата казва – да. Филмът обаче описва съкровището като златни монети, статуи и т.н.

 

·        Тамплиерите решават да пренесат тайно съкровището в САЩ и променят своето име на фримасони.


Тук всичко се разпада. Тамплиерите не са си сменяли името на фримасони в зората на американската цивилизация.

Тамплиерите на практика изчезват през 1312 г., което е повече от 400 години преди създаването на САЩ.

 

o   Изглеждащи недосегаеми за почти два века, Тамплиерите се сгромолясали грандиозно след загубата на Светата Земя; през 1307 г., всички Тамплиери във Франция били арестувани с обвинения за ерес, хомосексуализъм, отричане на кръста и дяволско поклонение. Орденът е забранен от Папата през 1312 г. и Жак дю Моле, последният Велик Майстор, е бил изгорен като еретик две години по-късно.

Шон Мартин – „Рицарите Тамплиери”

 

Фримасоните не са всеобща американска институция както се опитва да внуши филма.

Те са европейско тайно общество от средновековието, което отваря ложи в Северна Америка за да увеличи своето влияние. Целта на масонството не е да „пази великото Тамплиерско съкровище”. Това е древен орден на строители, които са възприели през годините ученията на Тамплиерите, Розенкройцерите и илюминатите.

Тамплиерите са били окултен орден, който е водел битки по време на кръстоносните походи от страната на Църквата. По време на техния престой в Близкия Изток, те успяват да си осигурят окултни познания от източните мистици и да донесат това познание в Европа. Те стават банкери и строители на катедрали (в които включват окултни символи). Те практикували кабала, много форми на магия и черни изкуства.

Техните конфликтни интереси с католическата църква довеждат до тяхното преследване и унищожение.

Фримасоните могат да бъдат считани за духовни наследници на рицарите Тамплиери поради тяхното изучаване на езотерични науки, строенето на паметници и философията им базирана на гностическите принципи. Връзката между Тамплиерите и масоните обаче се преекспонира поради митичната осанка на Рицарите Тамплиери.

 

С други думи – това е добра реклама.

 

За да осигури голяма популярност на шотландския орден, той (Исак Лонг) прави директна връзка с Тамплиерите чрез мистериозна легенда.
Доменико Маргиота 33°, Адриано Леми

 

Така „образователната” част на филма дава една митична и романтична история на фримасонството.

Някои зрители могат да видят това изкривяване като факт, а други ще асоциират всичко масонско с детски приказки. Важното е че истината за Фримасонството е скрита зад завесата на митологията.

 

image

 

Интересен избор за смяна на кадрите между лицето на дядото, който разказва историята и пирамидата в Гиза.

 

Неговите очи се превръщат във ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО НА ВЕЛИКИЯ АРХИТЕКТ.

 


Езотеричното значение на филма

 

image 

 

Масонски паметник във Вашингтон – „Каквото отгоре - такова отдолу”

 

Като всички истински митологични истории, „Съкровището” има екзотерично значение за невежите маси и езотерично значение за посветените. Ако екзотеричната история има за цел да заблуди масите, езотеричното значение носи велики истини за окултните братства. Ето го и скритото значение.

„Древното съкровище”, което е ревниво пазено от древните цивилизации е на практика окултното познание, тайни, които могат да счупят оковите на материализма и да помогнат на притежателя на това знание да постигне божествен статус (кабала, алхимия, гностизъм и окултни науки).

Това съкровище изчезва за хиляда години от западния свят, което кореспондира с ранния християнски период. Филмът казва че то накрая е намерено от Рицарите Тамплиери в Йерусалим, под Храма на Соломон (свещената сграда на фримасоните) и донесено обратно в Европа. Това познание после мигрира към САЩ чрез тайните общества.

Героят на филма е на пътешествие за просветление и загадките, които трябва да реши представляват посвещенията, които всеки трябва да премине преди да достигне до по-висше познание. Това изключително важно съкровище е символично заровено под Църквата Света Троица в Ню Йорк, в скрита тъмна пещера с много пещери. Бен Гейтс трябва да запали факела на просветлението за да намери пътя към скритото познание.

Факелът представлява луциферианската доктрина на американското масонство създадено от Албърт Пайк.

В най-високите степени, масоните научават че Луцифер е „носителят на светлината” Бога на Доброто, който показва пътя към просветлението.

 

image

  

Никалъс Кейдж с факела на Луцифер

 

В най-горните нива на религията на Шотландския орден съществува манихейско нео-гностическо учение според което божествеността е дуалистична и че Луцифер е равен на Адонай като Луцифер се явява Бога на Светлината и Добротата (Енки?) който се бори за човечеството срещу Адонай – Бога на Тъмнината и Злото (Енлил?).
Доменико Маргиота 33°, Адринано Леми


Обратно към историята на филма.

Бен Гейтс, със своя луцифериански факел намира пътя към просветлението и постига достъп до безкрайния източник на познанието. По време на сцената в която героите търсят съкровището в стаята, те намират много значими предмети: свитъци от библиотеката в Александрия, египетски статуи и други артефакти от античността. Всички тези предмети се отнасят към окултното познание, което се предава през вековете чрез тайните общества.

В края на филма, Бен Гейтс говори с инспектор от ФБР и го моли да не го праща в затвора. Показвайки масонския си пръстен представителя на закона казва че „някой трябва да отиде в затвора” заради кражбата на Декларацията за Независимост. Следващата сцена показва как биват арестувани „лошите момчета” (не-масоните), въпреки че в действителност те не са го направили. Тук виждаме досадния пример за това как масонската клетва стои над законите. Агентът на ФБР съзнателно игнорира закона за да помогне на своя брат по ложа.

 

 image

Масонски пръстен на инспектор от ФБР

 

 

Краят на филма показва героите богати и щастливи. Тук няма езотеричен смисъл, а е просто сантиментален завършек в стил Дисни.

 


Оригинален източник: VigilantCitizen Website

Превод: Alien

Редакция: H.

 


Тагове:   как,   холивуд,   общества,


Гласувай:
34



1. анонимен - Моите поздравления за хубавата тема!
28.10.2010 17:10
И за прозорливостта!
цитирай
2. rebellion - И за прозорливостта! То добре за ...
28.10.2010 17:13
анонимен написа:
И за прозорливостта!

То добре за поздравите , но съм сигурен, че имаш профил в блога , можеше да ме поздравиш и от него ?!
цитирай
3. dalida - Масоните
28.10.2010 17:16
Българските масони са около 390 на брой, има книга за тях.
цитирай
4. rebellion - Българските масони са около 390 на ...
28.10.2010 17:18
dalida написа:
Българските масони са около 390 на брой, има книга за тях.

Има , дали се възприема сериозно обаче ! Истината за масонството http://rebellion.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/10/06/istinata-za-masonstvoto.616184
цитирай
5. semtomovi - А ето ме и от профила ми. Нещо компютъра ми е доста тромав днес.
28.10.2010 17:20
Още веднъж - поздравления! Мислите в правилната посока! )
цитирай
6. semtomovi - С Ваше позволение го качвам във Фейсбука ми?
28.10.2010 17:21
Ако разрешите, разбира се?
цитирай
7. rebellion - Още веднъж - поздравления! Мислите ...
28.10.2010 17:21
semtomovi написа:
Още веднъж - поздравления! Мислите в правилната посока! )

Така е по-добре . Една поправка - не мисля , а усещам ! Тънък момент !
цитирай
8. rebellion - Ако разрешите, разбира се? И ф...
28.10.2010 17:22
semtomovi написа:
Ако разрешите, разбира се?

И фейса е масонско изобретение - знаеш ли ? Но давай - лошо няма !
цитирай
9. rebellion - Ако разрешите, разбира се? И няма ...
28.10.2010 17:31
semtomovi написа:
Ако разрешите, разбира се?

И няма нужда на Вие - направо на ти !
цитирай
10. estirbg - Чакайте още изненади!
28.10.2010 17:55
Масонско изобретение е и фалшивата следа "рептилии" и "чуждопланетни завоеватели на земята и човешката раса". То там в Мъдрото слово е посочен кой е врагът, но хитрият противник е дал мистериозната храна за съзнанието на заблудените и широк друм да тичат след...вятъра. Скоро, в близките години ще даде и великолепна коварна имитация и за сетивата. То това пак там го пише, в Забравената книга, ама няма кой да чете...
цитирай
11. rebellion - Масонско изобретение е и фалшивата ...
28.10.2010 18:01
estirbg написа:
Масонско изобретение е и фалшивата следа "рептилии" и "чуждопланетни завоеватели на земята и човешката раса". То там в Мъдрото слово е посочен кой е врагът, но хитрият противник е дал мистериозната храна за съзнанието на заблудените и широк друм да тичат след...вятъра. Скоро, в близките години ще даде и великолепна коварна имитация и за сетивата. То това пак там го пише, в Забравената книга, ама няма кой да чете...

Естирбг, нека не забравяме, че и Библията е преправяна от същите тези групи , които имат интерес да заробват човечеството . Нямаш ли развита сетивност и селективност - нищо не може да помогне !
цитирай
12. анонимен - Pak li s va6ite fantasmagorii, d...
28.10.2010 18:10
Pak li s va6ite fantasmagorii , dosadni stavate :)))
цитирай
13. rebellion - Pak li s va6ite fantasmagorii, d...
28.10.2010 18:13
анонимен написа:
Pak li s va6ite fantasmagorii , dosadni stavate :)))

И по-досадни можем да сме , анонимко !
цитирай
14. estirbg - Библията се е "самозастраховала" от посегателства, Ребелионе!
28.10.2010 19:15
Приятелю, Творецът зорко е пазил Книгата си през вековете и тя е носител на истинна информация за спасение на човечеството. Ако следвам твоя ход на мисли, излиза, че само ти и аз ще бъдем спасени, а множествата, лишени от сетивност и селективност ще загинат, което е алогично. На пророците в стария завет(виж Даниил) им е било дадено привилегията да предупредят за измамите в бъдещите поколения и фаталната промяна, която ще бъде направена в Закона на Създателя (тази промяна вече е направена и вече изясних коя е). В миналите векове, докато са се опитвали да унищожат физически Библията на кладите, днес това не е нужно. Защо? - Князът на този свят е дал толкова измамни, съблазнителни и примамливи изкушения , толкова притегателни фалшиви теории за живот в отвъдното, толкова привлекателни и обаятелни идоли в бита на обикновения човек, че той не успява да стигне до Книгата на живота, затънал още в безброй грижи и служебни ангажименти. Затова промени като цяло и основното съдържание Словото не е претърпяло - правена е съпоставка още с първите Библии. Ако беше така Библейския код би бил неприложим и нямаше да дава никаква информация. Сатана е високо интелигентно същество, неведнъж съм го казвала, и както успя да измами прародителите ни, така и днес нас мами, представяйки ни фалшива храна на грешното ни духовно естество.
цитирай
15. rebellion - Приятелю, Творецът зорко е пазил ...
28.10.2010 19:28
estirbg написа:
Приятелю, Творецът зорко е пазил Книгата си през вековете и тя е носител на истинна информация за спасение на човечеството. Ако следвам твоя ход на мисли, излиза, че само ти и аз ще бъдем спасени, а множествата, лишени от сетивност и селективност ще загинат, което е алогично. На пророците в стария завет(виж Даниил) им е било дадено привилегията да предупредят за измамите в бъдещите поколения и фаталната промяна, която ще бъде направена в Закона на Създателя (тази промяна вече е направена и вече изясних коя е). В миналите векове, докато са се опитвали да унищожат физически Библията на кладите, днес това не е нужно. Защо? - Князът на този свят е дал толкова измамни, съблазнителни и примамливи изкушения , толкова притегателни фалшиви теории за живот в отвъдното, толкова привлекателни и обаятелни идоли в бита на обикновения човек, че той не успява да стигне до Книгата на живота, затънал още в безброй грижи и служебни ангажименти. Затова промени като цяло и основното съдържание Словото не е претърпяло - правена е съпоставка още с първите Библии. Ако беше така Библейския код би бил неприложим и нямаше да дава никаква информация. Сатана е високо интелигентно същество, неведнъж съм го казвала, и както успя да измами прародителите ни, така и днес нас мами, представяйки ни фалшива храна на грешното ни духовно естество.

Мога да ти кажа , че в момента проучвам въпроса със забранените евангелия и ми се струва, че са изхвърлени поради много истини , които се съдържат в тях .
цитирай
16. estirbg - Бъди осторожен, приятелю!
28.10.2010 19:46
Внимавай! Това може да е поредната фалшификация на Измамника, за да разклати доверието на хората в Словото! Разказвала съм ти как още от миналите векове е поставял бомби със закъснител, та да избухнат в днешно време и да фалшифицират дори историята. Последно време е и "звярът е много е разярен, защото знаеше, че малко му остава."Откровение
Трябва да внимаваме какво представяме пред хората, защото един ден ще отговаряме дори и за постингите си... :)))
цитирай
17. misbis - to4no e nabludenieto ti
28.10.2010 19:47
ot predi godina i ne6to masonite zapo4naha programata "za shir.potreba". Kakva e istins kata im cel e trudno da se kaje, veroiatno e da sviknat horata s tiah i go priemat za normalno,kato "zatvoriat ustata" na konspiratorite. S drugi dumi-eto ni san i niama ni6to neredno v nas.
Plana za novia svetoven red vklu4va vsi4ki vazmojni niva na ob6testvoto i se raboti za smiana na jitejskata paradigma.
I oshte "misterii" 6te pokajat naiave...
dne6nite vremena sa "lov na du6i"
цитирай
18. rebellion - Внимавай! Това може да е поредната ...
28.10.2010 19:51
estirbg написа:
Внимавай! Това може да е поредната фалшификация на Измамника, за да разклати доверието на хората в Словото! Разказвала съм ти как още от миналите векове е поставял бомби със закъснител, та да избухнат в днешно време и да фалшифицират дори историята. Последно време е и "звярът е мног разярен, защото знаеше, че малко му остава."Откровение
Трябва да внимаваме какво представяме пред хората, защото един ден ще отговаряме доре и за постингите си... :)))

Нека говорим конкретно , сега съм на евангелието от Мария Магдалина . Истинската история на Мария Магдалина е дълбоко свързана с Исус. Тя играе звездна роля в една от най-силните и важни сцени в евангелията. Когато Исус е измъчван от римляните, Мария Магдалина е до него, поддържа го в заключителните му ужасяващи моменти и оплаква смъртта му. Тя открива празния гроб и е свидетел на възкресението. Мария е в началото на движението, което по-късно променя целия Запад.

Но Мария Магдалина, която живее в нашето съзнание, е много по-различна. В изкуството тя често е полугола или самотна отшелница, изкупваща греховете си прокудена сред дивата природа...

Колкото и мощен да е този образ, това не е историята на Мария Магдалина. Тя е спомената във всяко едно от четирите евангелия в Новия завет, но те никъде не споменават, че тя е била проститутка или грешница.
цитирай
19. rebellion - ot predi godina i ne6to masonite ...
28.10.2010 19:55
misbis написа:
ot predi godina i ne6to masonite zapo4naha programata "za shir.potreba". Kakva e istins kata im cel e trudno da se kaje, veroiatno e da sviknat horata s tiah i go priemat za normalno,kato "zatvoriat ustata" na konspiratorite. S drugi dumi-eto ni san i niama ni6to neredno v nas.
Plana za novia svetoven red vklu4va vsi4ki vazmojni niva na ob6testvoto i se raboti za smiana na jitejskata paradigma.
I oshte "misterii" 6te pokajat naiave...
dne6nite vremena sa "lov na du6i"

Нещо повече - имам съвсем ясното усещане, че дори дърпащите конците на масоните не са края на веригата ! Ловът на души , за който говориш е отдавнашен и "мистериите" ( за които всеки занимавал се с окултизъм знае, че не са мистерии ) са в пълен ход !
цитирай
20. estirbg - Няма праведен ни един...
28.10.2010 20:02
Всички хора сме грешници, приятелю, включително и Мария Магдалена без да е нужно да се споменава това, защо е необходимо да се афишира, че е проститутка:
"Еклесиаст 7:20
Наистина няма праведен човек на земята, Който да струва добро и да не греши. "

цитирай
21. rebellion - Всички хора сме грешници, прият...
28.10.2010 20:04
estirbg написа:
Всички хора сме грешници, приятелю, включително и Мария Магдалена без да е нужно да се споменава това, защо е необходимо да се афишира, че е проститутка:
"Еклесиаст 7:20
Наистина няма праведен човек на земята, Който да струва добро и да не греши. "


Това е чиста проба нихилизъм . Нали ти писах на лични че съм се занимавал с дзен ? Няма такива неща като грешници и праведни, нещата са по-сложни ! Повярвай ми !
цитирай
22. estirbg - Съжалявам, че трябва да ти го припомня...
28.10.2010 20:11
"3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,
4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните."
2Тимотей 4 - 3:4
Не искам да загинеш...
цитирай
23. rebellion - "3 Защото ще дойде време, к...
28.10.2010 20:18
estirbg написа:
"3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,
4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните."
2Тимотей 4 - 3:4
Не искам да загинеш...

Виж сега - ако например бе изживяла излизане извън тялото щеше да знаеш колко по-различно е всичко от втълпеното тук . Имала ли си такова преживяване ?
цитирай
24. estirbg - Имала съм други преживявания, бях ...
28.10.2010 20:37
Имала съм други преживявания, бях пренесена в бъдещето и видях как се изпълняват последните пророчества и това беше още преди да да отворя Библията, така че тя не може да ми е въздействала за тези преживявания. Просто беше Божие дело! Бог ми посочи, че ние сме последното поколение и всичко от Откровението ще се случи с нас...
цитирай
25. estirbg - Затова съм и тук..
28.10.2010 20:43
Затова съм и тук - да ви предупредя за измамата и да ви дам светлина, че спасението е в Десетте Божии заповеди, като Божият печат е в Четвъртата заповед за Съботата. Само подпечатаните ще бъдат спасени...
цитирай
26. rebellion - Имала съм други преживявания, бях ...
28.10.2010 20:43
estirbg написа:
Имала съм други преживявания, бях пренесена в бъдещето и видях как се изпълняват последните пророчества и това беше още преди да да отворя Библията, така че тя не може да ми е въздействала за тези преживявания. Просто беше Божие дело! Бог ми посочи, че ние сме последното поколение и всичко от Откровението ще се случи с нас...

Бъдещето има различни проекции, то не е точно фиксирано . Обикновено в този свят се реализира една от тях , в зависимост от наличните обстоятелства в колективното съзнание . Да не забравя - ти също правиш проекции в бъдещето на база представите в твоето лично съзнание . Творчество !
цитирай
27. rebellion - Затова съм и тук - да ви предупредя за ...
28.10.2010 20:45
estirbg написа:
Затова съм и тук - да ви предупредя за измамата и да ви дам светлина, че спасението е в Десетте Божии заповеди, като Божият печат е в Четвъртата заповед за Съботата. Само подпечатаните ще бъдат спасени...


Погледни предния ми отговор
цитирай
28. estirbg - Творчество?!
28.10.2010 20:47
Не бих посмяла, достатъчно "творчество" е приложил Луцифер върху истината и Закона... Нямам право, никой няма право да прави импровизации със Словото.
цитирай
29. rebellion - Не бих посмяла, достатъчно &quo...
28.10.2010 20:49
estirbg написа:
Не бих посмяла, достатъчно "творчество" е приложил Луцифер върху истината и Закона... Нямам право, никой няма право да прави импровизации със Словото.


... но именно творчеството е божественатачерта . независимо от изкривяванията в сатанистките доктрини !
цитирай
30. estirbg - Творчество да, но не и там където ...
28.10.2010 21:00
Творчество да, но не и там където тежи владетелският печат на Господ и там където е Негова територия, още повече ,че Той е законодателят. "2 Аз съм Иеова твоят Бог
3 Да нямаш други богове освен Мене." - първата заповед
Съжалявам, налага ми се да изляза, но държа да продължим разговора...
цитирай
31. rebellion - Творчество да, но не и там където ...
28.10.2010 21:01
estirbg написа:
Творчество да, но не и там където тежи владетелският печат на Господ и там където е Негова територия, още повече ,че Той е законодателят. "2 Аз съм Иеова твоят Бог
3 Да нямаш други богове освен Мене." - първата заповед
Съжалявам, налага ми се да изляза, но държа да продължим разговора...

На никого няма да откажа разговор , ще го продължим при първа възможност .
цитирай
32. анонимен - Чичко доктор...
28.10.2010 21:49
е тук вечееееее ! Хайде сега ,всички ,без мрънкане да си глътнат малките розови хапченца ! Бъдете послушнички !
цитирай
33. rebellion - е тук вечееееее ! Хайде сега, вси...
28.10.2010 21:52
анонимен написа:
е тук вечееееее ! Хайде сега ,всички ,без мрънкане да си глътнат малките розови хапченца ! Бъдете послушнички !


Късай си тапията , сигурно на лотария си я взел . "Докторе" !!!
цитирай
34. анонимен - Здравейте Естир и Ребелион! Тук ...
28.10.2010 23:33
Здравейте Естир и Ребелион! Тук искам малко да подкрепя Естир (макар да не съм протестант). Ребелион, от Новия завет (четвероевангелието) са запазени над 5000 ръкописа, като най-ранните фрагменти са от началото на втори век. От историческа гледна точка това е зашеметяващо. Няма древно произведение с толкова запазени преписи. Стилът на писане в апокрифите не съответства на каквото и да било друго, писано от близките на Христос апостоли. Броят им е малък и от самото си начало са били отхвърлени. Не са и толкова стари, като основните източници за Новозаветните писания. Съветвам те да потърсиш сериозни изследователи по тематиката. Макар да съм православен, бих те посъветвал да четеш куп католически и протестантски богослови, изследвали и апокрифи, и основните четири евангелия.
Като цяло ... яд ме е, че хората просто сядат да четат Дан Браун (и подобни нему) и си мислят, че четат някаква изследователска литература.
цитирай
35. анонимен - Е аз казах
28.10.2010 23:55
за хапченцата ама...
цитирай
36. анонимен - ле-ле, майко...
29.10.2010 00:04
Интересна тема, ама моля ви се, припомнете си старото казване:

Когато говориш с Бога- това е молитва. Когато Бог ти говори- това е шизофрения.

Когато чета как Бог е показал бъдещето на някои от пишещите тук ми е трудно да продължа сериозно да чета дискусията!
Имайте милост към останалите, уважаеми пишещи...
цитирай
37. анонимен - да
29.10.2010 00:06
съгласна съм с теб за хапченацата, докторе...
цитирай
38. анонимен - библията е писана от хора, не от бог. ...
29.10.2010 03:45
библията е писана от хора,не от бог.има милиарди планети,паралелни светове,галактики и т.н.ако бог седне да им пише библии на всичките....?масони,тамплиери и пр,ала-бала....истината е друга:има няколко десетки фамилии банкери,почти всички евреи,които са яхнали финансовата система на развития капитализъм/наи вече сащ/ и манипулират ,изкривяват принципите и смисъла на класическия капитализъм.парите са се превърнали от просто средство за измерване на стоиността на стоки,услуги,капитал и пр. в нещо което само по себе си създава измислени,имагинерни пазари,несъществуващи реално капитали,фиктивни печалби от виртуални абра кадабри.като всяка пирамида и това ще свърши рано или по късно като при това ще засегне всеки един на тази земя.
цитирай
39. rebellion - Здравейте Естир и Ребелион! Тук ...
29.10.2010 07:52
анонимен написа:
Здравейте Естир и Ребелион! Тук искам малко да подкрепя Естир (макар да не съм протестант). Ребелион, от Новия завет (четвероевангелието) са запазени над 5000 ръкописа, като най-ранните фрагменти са от началото на втори век. От историческа гледна точка това е зашеметяващо. Няма древно произведение с толкова запазени преписи. Стилът на писане в апокрифите не съответства на каквото и да било друго, писано от близките на Христос апостоли. Броят им е малък и от самото си начало са били отхвърлени. Не са и толкова стари, като основните източници за Новозаветните писания. Съветвам те да потърсиш сериозни изследователи по тематиката. Макар да съм православен, бих те посъветвал да четеш куп католически и протестантски богослови, изследвали и апокрифи, и основните четири евангелия.
Като цяло ... яд ме е, че хората просто сядат да четат Дан Браун (и подобни нему) и си мислят, че четат някаква изследователска литература.

За четенето на Дан Браун грешиш - нито съм го чел, нито мисля да го чета .
цитирай
40. rebellion - До ан. 35, 36, 37
29.10.2010 07:53
Можете да блеснете с остроумие и по-добре , я опитайте да видим !
цитирай
41. rebellion - библията е писана от хора, не от бог. ...
29.10.2010 07:54
анонимен написа:
библията е писана от хора,не от бог.има милиарди планети,паралелни светове,галактики и т.н.ако бог седне да им пише библии на всичките....?масони,тамплиери и пр,ала-бала....истината е друга:има няколко десетки фамилии банкери,почти всички евреи,които са яхнали финансовата система на развития капитализъм/наи вече сащ/ и манипулират ,изкривяват принципите и смисъла на класическия капитализъм.парите са се превърнали от просто средство за измерване на стоиността на стоки,услуги,капитал и пр. в нещо което само по себе си създава измислени,имагинерни пазари,несъществуващи реално капитали,фиктивни печалби от виртуални абра кадабри.като всяка пирамида и това ще свърши рано или по късно като при това ще засегне всеки един на тази земя.


Стигнал си до някои прозрения , но това не изчерпва всичко .
цитирай
42. анонимен - BUSH
29.10.2010 09:27
С написаното сте разкрили основният признак на демокрацията.Манипулаторите не се опитват да крият, а поднасят информацията, такава,каквато искат да се приема. Затова и в България се говори за абсолютно всичко, без да се дава истината, която лежи зад казаното.По този начин се създава илюзията в мнозинството, че всичко е казано и нищо не се крие! А това, което действително става, остава скрито! Браво!
цитирай
43. анонимен - типични неща
29.10.2010 10:23
Отново и отново, сякаш е вечно.
Някой чул бог, но не как да е, чрез словата написани от някого си, за накои си за някога си. И пак бог говорил чрез слова на избрани.
Хилядолетия тая лудост продължава сякаш е вечна. Една сякаш извечна човешка потребност да се запълват празните и малките души с "големи и велики" образи и представи, идеи и думи. Пак поредните души, дето са "СПЕЦИАЛНИ" и дето са специално избрани да видят, чуят, да разберат или знаят кое... "истината". Едни четат "свещени" книги или "летят" извън тялото, други наричат това "медитации", трети летят по представно-идейните си разбирания за "ЗЕН", Дао или Нагуала, четвърти обясняват "научно" кое какво е, как е и защо е... Всеки се зарибил и търси нещо си, дето пак той с думи нарича - я истина, я бог, я правилното, я
ЧИЯ е тази истина? разбира се - тя е някъде там, някъде там...

Интересно е да се гледат как толкова много хора се оглеждат в собствените си огледала и си сънуват света (си), сънувайки освен това че света е един за всички, че това е истина, реалност и факт. А иначе се смеем с ирония и с идеята че сме велики на филмчетата за разни животни дето се гледат в огледала и реагират първично на тия огледални сигнали със същата идея - че това е реалност, че е някъде там, някъде около тях, че е там "отвън".
Тия сънища - за отвън - са сякаш вечни. Тия сънища за специалните, за избраните, за важните, за месиите, за т.н. пророци, за свещеностите, за значимостите, за величията... са просто израз на онова, което липсва някъде там... някъде тук-вътре - вътре във всеки човек. И докато има една изначална "липса" сякаш вечно тя ще поражда сънуването на обратното.
Тая "ТАЙНА" идва също от вечността и е в основата на онова, което популярно всички наричат езотерика. Една "тайна" която дори не е нужно да се крие от никого. Защото е без значение - тя става ясна, видима, всеобхватна само за ония малцина, които се "излюпват" от инидубатора. Тя става реалност чак за ония, дето постепенно съзряват готовността си за нея.
цитирай
44. анонимен - вяра и убеждения
29.10.2010 11:22
Убеждения - са предварителни постановки, които просто са приети за правилни и верни. Смисълът на убежденията е да е основа на идеята на всяка личност за света и себе си. Груповия живот е немислим без групови форми на убеждения, за всякакъв тип личностни нагласи.

Хора, които се крият и живеят с убежденията си, които говорят чрез убежденията си, са просто вярващи хора. А техните убеждения дори не са тяхни, а са наготово заимствани от груповия живот и опитомяването им в него - възпитание, учене, подражание...
Въпроса на убежденията на всеки човек е в тяхната връзка с неговата собствена идентичност. Може да се изрази общо с формулата "АЗ СЪМ - моите убеждения". ПО този начин идентичността се покрива напълно с идеите, образите или концепциите с които се е сляла.
Вярата е психичен типично човешки процес и е много широко явление, а не е само в религиозните си аспекти. Те са само една тяхна конкретика, защото дори атеистите имат своите си убеждения и са вкопчени в тях. Дали има бог или вселената е материална, е просто два аспекта на убеждения.

Вярата има формални степени на вкопченост на идентичността на една личност, към образните си представи за света, живота и себе си. При положение че тя Е тия неща, се получава един затворен кръг с обратна връзка. Ако степента на вкопченост е висока, се получава явлението "фанатизъм". Фанатичността се изразява в твърдост към вкопчените убеждения и защитна реакция в случай че се получава сигнал, който да застрашава готовата тяхна конструкция. Системата от убеждения, която всеки човек гради, заради идентичността си с нея, задължително има нужда от непрекъсната "поддръжка" и се налива в нея енергия непрекъснато. Тя се изразява в презатвърждаване и т.н. "доказване" че тя е правилна, вярна и истинна. За целта в съзнанието отговаря цял защитен механизъм, който в реално време интерпретира всичко получено от външния свят, за целите на тая поддръжка, и елиминира чрез набор от средства всичко, което би могло да я застраши...
цитирай
45. анонимен - Кое е това "Забравената книга"? някой дял на Библията ли имате впредвид, г-жо?
29.10.2010 13:39
estirbg написа:
Масонско изобретение е и фалшивата следа "рептилии" и "чуждопланетни завоеватели на земята и човешката раса". То там в Мъдрото слово е посочен кой е врагът, но хитрият противник е дал мистериозната храна за съзнанието на заблудените и широк друм да тичат след...вятъра. Скоро, в близките години ще даде и великолепна коварна имитация и за сетивата. То това пак там го пише, в Забравената книга, ама няма кой да чете...

цитирай
46. semtomovi - Авторката с излизане от тялото ли е?
29.10.2010 13:54
Сега, аз също реших да чета Библията тая година. Дори Бог ми прати след 1 седмица хора, които почукаха на врата ми, защото се тръшках, че видите ли няма с кого да чета Библията. Но когато стигнахме до ППС (Преживяването на Прага на Смъртта или Излизането ми от тялото, и имам 10 жени свидетелки и сума ти доктори които са се борили неистово да ме върнат в тялото) и днес това съм го описала по Нета, и когато се стигне до момента да искам ОБЯСНЕНИЕ от моите библейски помощнички, те НЕ вярват и го наричат "халюцинации, сън". Да напуснете тялото си е най-разтърстващото и най-БУДНОТО преживяване, което можете да имате. Това е противоположното на СЪНЯ. Просто е друго състояние на духа. Защото там сме само дух. Вече и за душа не смея да спекулирам. Но духа очевидно остава, защото Бог разполага с нас извън тялото и нямаме много свободна воля, колкото и филми за Полтъргайсти да съм изгледала. Хайде, чакам някой да ме обори, ама всеки 6-ти имал същото, а някой и по 2 или 3 пъти.
цитирай
47. semtomovi - А най-реални са им пирамидите
29.10.2010 13:59
анонимен написа:
библията е писана от хора,не от бог.има милиарди планети,паралелни светове,галактики и т.н.ако бог седне да им пише библии на всичките....?масони,тамплиери и пр,ала-бала....истината е друга:има няколко десетки фамилии банкери,почти всички евреи,които са яхнали финансовата система на развития капитализъм/наи вече сащ/ и манипулират ,изкривяват принципите и смисъла на класическия капитализъм.парите са се превърнали от просто средство за измерване на стоиността на стоки,услуги,капитал и пр. в нещо което само по себе си създава измислени,имагинерни пазари,несъществуващи реално капитали,фиктивни печалби от виртуални абра кадабри.като всяка пирамида и това ще свърши рано или по късно като при това ще засегне всеки един на тази земя.



Виж Свет. банка например. Като се сдобият с милиарди капитал, започнат да се роят и делят на "дъщерни фирми" за да не им се държи сметка на парите, данъците, влиянието и т. н. Нормална схема.
цитирай
48. semtomovi - каква е тази ЗАБРАНЕНА книга и тия ЗАБРАНЕНИ ЕВАНГЕЛИЯ?
29.10.2010 14:01
Едно и също ли са? Някой ще каже ли?
Това тия части ли са дето е било описвано в началото Прераждането, а после е изхвърлено от Библията?
цитирай
49. анонимен - Кое беше апокрифното произведение ...
29.10.2010 14:18
Кое беше апокрифното произведение - за първият човек дето не е умрял а са го взели на небето и той описва някаки светове преди да стигне при Бог - но неможе да се яви пред Бог - защото Бог и ангелите много силно излъчват светлина и затова му дават нещо с което той се покрива.. Това го четох още в осми клас в учебника - беше 88 година, изучавахме апокрифна литература - отхвърлена от канона на църквата..
цитирай
50. semtomovi - Наистина ли?
29.10.2010 14:41
Невероятно е! Нещо подобно на мойто преживяване! Защо се страхува църквата от ППС толкова много? Защо няма обяснение за това което всеки шести човек е прекарал в болница при удар, удавяне, операции, катастрофа, инсулт?
цитирай
51. анонимен - Ами аз ходих на 1 курс по Прераждане през 90-те години в гр. Малмьо
29.10.2010 14:49
И там Мац Улауссон, курсовият ръководител, той сега е в Харе Кршна движението, беше си дал много труд и беше изследвал именно тия неща. И имах хубав курсов материал за спомен. Но не знам къде е в момента да ви цитирам още интересни неща. Та се надявам някой друг да хвърли някой и друг цитат...
цитирай
52. polopot - И все пак, защо са забранени Тамп...
29.10.2010 14:51
И все пак, защо са забранени Тамплиерите ? Защото са се занимавали с окултни работи и черна магия. По-скоро ордена става твърде могъщ и това не се харесва особено на Църквата. Дали имат нещо общо с "черна магия" не е ясно. Факт е, че повечето рицари са признали това след мъчения. Все пак и вас да ви хвърлят в средновековен затвор за изтезания и вие ще си признаете всичко !!!

Един вид средновековно разчистване на сметки. Всички други легенди мисля, че са само оправдания.
цитирай
53. анонимен - "Бъдете като змиите хитри и ...
29.10.2010 14:56
"Бъдете като змиите хитри и като гълъбите незлобливи" ? " "Сатана млъкни" - обръщение към ученик от Исус??? Смесица между змии и ангели ли сме? И рептилният ни участък се съмнява??
цитирай
54. анонимен - Томова този свят не те обича! Защото ...
29.10.2010 15:23
Томова този свят не те обича! Защото този свят е на княза на тъмнината.. На засеняващия.. Един серафим.. Чиито действие е да засенчва истината - божията светлина..
цитирай
55. анонимен - до 54 Ами именно това ме отблъсква от Библията
29.10.2010 15:42
Както писах тука вече, че библейските хора като започнат да изреждат, Децата ти са от Сатаната, Родителите ти са от Сатаната, Целият свят е от Сатаната, няма надежда. Добре де, дай нещо да направиме за да го подобриме? - питам ги. "Няма смисъл"! Е, такова отношение към живота, който може да се поне изживее пълноценно, вместо да се страни от него. Учите ни на пълна пасивност и на страдание от живота. А животът си е едно приключение. Не само за Илюминатите и Джордж Буш и американците. Ами за всеки от нас би трябвало да е. И този свят можеше да е светъл и справедлив за всички. Ако уважавахме и почитахме всичко живо. И до колко сме свети, като най-канибалски избиваме животните? А в Битието е казано "Човек трябва да се ГРИЖИ за тях на планетата". А човекът днес грижи ли се за тях наистина? Като ги ЯДЕ? Канибализъмът грижа ли е за животните? Моля, ви се, ще идете в Рая с по 5 милиарда животински душички след вас? Как си представяте това?
цитирай
56. semtomovi - Ами те шведите в църква вече не влизат. Богът им е Бог пари. Заради него всички предават
29.10.2010 15:49
анонимен написа:
Томова този свят не те обича! Защото този свят е на княза на тъмнината.. На засеняващия.. Един серафим.. Чиито действие е да засенчва истината - божията светлина..



Ами, не ме обичат шведските расисти. Които не позволяват свободата на Словото в устата на един емигрант. Защото им трябва само емигрантския труд на ръцете, но не и на устата. Този на устата и на ума са го резервирали до 9-то поколение напред за собствените си високохумогенни великошведски наследници. За нас, пришълците, няма място в умствения труд. Наказават го с хапове и инжекции. Със затвори. За това се касае. А в другите държави хората си се разбират с мене, няма проблеми. Но тука просто сме Втора класа граждани. Не бъркайте нещата. Има расизъм. По-добре, че никога не сте го опитали от погрешната страна на барикадата му.
цитирай
57. tili - Интересна тема,
29.10.2010 15:59
интересна дискусия. Радвам се, че наминах насам. Поздрав!
цитирай
58. анонимен - от 54
29.10.2010 16:06
Много хора служат само на себе си, също и на общественото лицемерие.. Всъщност служат на егото.. Егото е княза на този свят.. Ако всички са канибали, и се ще бъдат такива, защото просто обществото го изисква.. Начина на живот е такъв че не цени истински правилните неща.. Истинските правилни неща са знанието за истинските причини, това което Е, а не това което искаме да е! Истинският човек се познава ако плаче когато е сам, а не когато трябва да покаже че плаче.. Тези хора никога няма да пропуснат да погалят животно или човек дори с дума.. Особено ако са щастливи те искат целият свят да е щастлив дори ако това им коства всичко..
цитирай
59. semtomovi - Невежество е
29.10.2010 16:50
анонимен написа:
Много хора служат само на себе си, също и на общественото лицемерие.. Всъщност служат на егото.. Егото е княза на този свят.. Ако всички са канибали, и се ще бъдат такива, защото просто обществото го изисква..


Харе Кршна аргументират доста с индийските стари учения, това с кармата и с невежествто да взимаш чужди животи. Ванга също говори много за това, като й водеха разни деца без дар слово, и тя проследяваше "родовата карма" на прадедите им, видни насилници на времето, колили и бесили и послед внуците и правнуците им изплащат "родова карма". Слава Севрюкова също говори за това, че "пред Бога душите са равни" и че "Бог наказва като за човек когато сте отнели живота или измъчвали животно". Толстой беше говорил за войните, които изстрадваме защото убиваме животни. Защото всичко се плаща. За природата си е енергия и всяка душица важи Затова се и замислете какво правим и дали сме Свети Крави, за каквито се изписваме. Включително моя милост, която не се понасям дори себе си в двуличието до сенията и след сенията.
цитирай
60. анонимен - от 54 до Томова
29.10.2010 17:46
Разбирам те какво искаш да кажеш, но думите от Еликсиаст на цар Соломон са категорични - за всяко нещо има време. Така че не се безпокой за твоите грехове - просто се учи да не мислиш само за себе си, но се учи и да не се страхуваш, защото всичко е урок за щастие.
цитирай
61. semtomovi - Rebellion
29.10.2010 19:40
Първо до Ребелион по ТЕМАТА. Драга Ребелион, колкото и пропаганда да бълва Холивуд, младите вече се научиха да търсят истината на сайтове като Ютуба и В-бокса (за България). Само балъците гледат филми на кино и по Тв. умните хора не си губят времето.

До 60.
Благодаря за съвета, всеки сам трябва да изправя себе си. Аз лично бях 3 години пълен вегетарианец и нямаше по-щастлив човек от мене през тоя период. Време без грях. Просто сте на седмото небе. Бих искала отново да ми се случи такава воля и неземно щастие.

Що се касае до страха. Абе те като ти разбият мозъка и те изритат в инвалидна количка, ти и да не се страхуваш, ставаш само 1 бреме за най-близките ти. Това с което ТЕ се занимават на запад днес си Е за страх. Бог да ни пази всички от него. Затова пиша тука! Бог да опази поне България!
цитирай
62. rebellion - !!!
29.10.2010 22:34
Не съм предполагал такава полемика ! Извинявам се на всички - положителни и не толкова положителни към постинга ми , но имах друга работа . Тази е причината за моето отсъствие .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rebellion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 637321
Постинги: 131
Коментари: 549
Гласове: 1703
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031